CORNELIU ȘTEFAN: „IERI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU 5 MILIOANE DE ROMÂNI: GUVERNUL TREBUIE SĂ MĂREASCĂ PENSIILE CU 40%”

CORNELIU ȘTEFAN: „IERI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU 5 MILIOANE DE ROMÂNI: GUVERNUL TREBUIE SĂ MĂREASCĂ PENSIILE CU 40%”

La conferința de presă de astăzi, organizată de către PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan a adus în atenția publică faptul că ieri a fost aprobată majorarea pensiilor cu 40%, iar actualul guvern este obligat să o plătească.
Conform spuselor acestuia, majorarea pensiilor a fost propusă de către PSD, odată cu dublarea alocațiilor, dar și mărirea salariilor profesorilor.
„Guvernul PNL a furat în fiecare lună fiecare pensionar, iar de la 1 septembrie 2020, fiecare pensionar din România a fost furat cu 26% de către Guvernul PNL. Ieri s-a făcut dreptate pentru 5 milioane de români, iar Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus, așa cum am stabilit noi, cei din PSD. Reprezentanții PNL atât de la nivel local, cât și de la nivel central, spuneau pensionarilor că nu există fonduri pentru majorarea punctului de pensie, în timp ce Guvernul Orban muta banii în acest an, din acest capitol, către pușculița de partid, către achiziții dubioase și nu în ultimul rând pentru cheltuieli pe care ei le-au făcut la nivelul Guvernului României.
PSD susține cu tărie respectarea legii și majorarea punctului de pensie cu 40%, dublarea alocațiilor așa cum noi cei din PSD am votat și am inițiat în Parlamentul României, și nu mărirea alocației cu 22,5 lei, ci dublarea ei. De asemenea, am votat pentru majorarea salariilor profesorilor din România și nu în ultimul rând, sprijinirea administrațiilor locale ale căror bugete au fost afectate de cheltuielile pentru COVID-19, prin acordarea de resurse financiare suplimentare”, declară Corneliu Ștefan.
Totodată, actualul guvern spune că bugetul de stat nu dispune de banii necesari majorărilor, iar premierul Orban a declarat că va ataca deciziile la Curtea Constituțională.
Autor: Miruna Lunescu