Minerii din Lupeni au renunțat la proteste

Minerii din Lupeni au renunțat la proteste

După aproape o săptămână de proteste, cei aproape 70 de mineri, care se blocaseră în subteran, au renunțat la proteste. Ortacii au decis să revină la suprafață, după ce unul dintre liderii de sindicat a coborât în mină cu documentul semnat de ministrul muncii în această după amiază. Acordul semnat la Bucureşti prevede că salariile restante din ianuarie vor fi plătite pe 25 februarie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat în această după-amiază că au fost identificate soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti atât salariile, cât şi restul beneficiilor restante.

“S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii”, a scris ministrul Virgil Popescu, pe contul său de Facebook.

AUTOR: F. S.⁰