You are currently viewing Premierul Cîțu promite ajutoare celor afectați de viituri

Premierul Cîțu promite ajutoare celor afectați de viituri

În acest sfârșit de săptămână, estul și sud-estul țării au fost sub cod galben și portocaliu pentru ploi torențiale și vijelii. Sunt afectate de ploi Moldova, Dogbrogea, nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei, precum și zone din Oltenia și Muntenia.

Ploile vor continua, în mare parte, și la începutul săptămânii viitoare. ANM a emis o avertizare de cod roșu de ploi torențiale în județele Bacău, Vrancea, Brăila și Galați. 19 județe se află sub cod portocaliu de ploi torențiale. Râurile din Tulcea se află sub cod roșu de inundații.

Două persoane au decedat și o persoană a fost dată dispărută în urma inundațiilor, conform autorităților.

Premierul Cîțu a promis ajutoare celor afectați de viituri.

Aș vrea să anunț acum o Hotărâre de Guvern pentru a ne asigura că ajutoarele de urgență ajung rapid la persoanele care au nevoie. Vom da o Hotărâre de Guvern care să instituie o derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgență. Această hotărâre stabilește sume fixe, în funcție de gradul de afectare a gospodăriilor. Comisia de evaluare a pagubelor din prefecturi face evaluarea în teren, întocmește liste, listele se depun, se centralizează și se trimit ministerului, apoi se aprobă ajutorul final”, conform Premierului.