You are currently viewing Prințul Charles, în contextul războiului din Ucraina: ”Am văzut cu ochii mei că reacţia României a fost remarcabilă, atât în ceea ce priveşte umanitatea, cât şi imensa generozitate”

Prințul Charles, în contextul războiului din Ucraina: ”Am văzut cu ochii mei că reacţia României a fost remarcabilă, atât în ceea ce priveşte umanitatea, cât şi imensa generozitate”

Prezent, astăzi, la Sibiu, unde a participat la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa, prinţul de Wales a caracterizat reacţia României în contextul războiului din Ucraina ca fiind „remarcabilă”. Moştenitorul Coroanei britanice a caracterizat ceea ce se întâmplă în țara vecină ca fiind „o tragedie de proporţii imense”.

Această conferinţă are loc în timp ce, peste graniţă, teritoriul Ucrainei este invadat. Am văzut cu ochii mei că reacţia României a fost remarcabilă, atât în ceea ce priveşte umanitatea, cât şi imensa generozitate.

Gândurile mele se îndreaptă către toţi ucrainenii şi mă rog pentru ei şi sunt mândru că organizaţiile cu care am colaborat ani de zile au făcut mari eforturi pentru a oferi sprijin.

Este o tragedie de proporţii imense, faptul că suntem martori la atâta moarte, distrugere şi suferinţă, când de fapt ar trebui să lucrăm alături pentru a contracara cea mai mare urgenţă planetară cu care s-a confruntat lumea”, a declarat Prinţul Charles.

Alteţa Sa Regală a adăugat că impactul economic al crizei din Ucraina nu face decât să exacerbeze „criza climatică şi legată de biodiversitate” și că în acest moment trebuie să luăm măsuri urgent.

„Le-am face viitoarelor generaţii cel mai mare deserviciu, dacă nu am răspunde provocărilor globale pe care acest război le-a arătat. Asta înseamnă să investim acum în sisteme care permit alimente şi energie sustenabile şi care protejează capitalul nostru natural”, a precizat Prinţul de Wales.

AUTOR: F.S.