You are currently viewing Valentin Calcan: nu văd un sprijin real, din partea statului, pentru companiile românești

Valentin Calcan: nu văd un sprijin real, din partea statului, pentru companiile românești

Relația dintre stat și antreprenor trebuie să fie una loială, potrivit directorului Camerei de Comerț Dâmbovița. Valentin Calcan spune că, în România, declarativ statul ajută, însă real nu se vede un sprijin pentru companiile românești, ”el nu există”, subliniază omul de afaceri dâmbovițean.

Parcă e păcat de Dumnezeu (…) statul ar trebui să se uite și el în ochii antreprenorului, trebuie să ne privim, fără să ne fie rușine. Și antreprenorul ar trebui întotdeauna să fie loial, dar și statul să fie la fel, onest”, a declarat, astăzi, Valentin Calcan, la Bazar TV. Directorul CCIA a povestit cum multe măsuri anunțate de statul român nu s-au mai transformat în realitate, deși antreprenorii cheltuiseră bani, pentru realizarea de proiecte de finanțare, bani pe care nu și i-au mai recuperat. Iar acesta este doar un exemplu de situație care afectează domenii deja grav afectate de pandemie, printre care se numără și HoReCa.

HoReCa, după părerea mea este într-un colaps incredibil. Cei mai mulți antreprenori nici nu conștientizează ce probleme vor avea peste câteva luni, când vor veni facturile reale, neplafonate. Atunci să vedem cu cât se mai poate vinde meniul zilei sau orice alt preparat”, a mai declarat Valentin Calcan.

AUTOR: F.S.