You are currently viewing Apel la consumatori, de Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, să acceseze aplicația gratuită InfoCons

Apel la consumatori, de Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, să acceseze aplicația gratuită InfoCons

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, zi  adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 2018. Cu acest prilej, InfoCons aduce în vederea consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons, o unealtă importantă pentru alegerea produselor alimentare în cunoștință de cauză.

Platforma oferă acces, în timp real, la lista alertelor pentru siguranța alimentară și non-alimentare. Aplicația adună într-o singură secțiune dedicată, toate alertele emise la nivelul Uniunii Europene cu detalii precum denumirea produsului, țara de origine, țara vizată de alertă, gradul de risc, data de la care intră în vigoare alerta.

În plus suntem sfătuiți ca atunci când observăm o neregulă ce ține de siguranța alimentară să luăm atitudine. În acest sens a fost creat butonul „sesizare” ce apare atât în urma scanării codului de bare, cât și în lista cu produsele salvate. În urma accesării butonului „sesizare”, se va deschide automat un formular intuitiv ce poate fi completat rapid cu informațiile necesare.

De asemenea, putem semnala o problemă prin accesarea secțiunii „SOS” ce cuprinde toate numerele de urgență la nivel județean, national și international.

Nu în ultimul rând, scanarea produselor cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons nu ajută să aflăm instant, direct pe telefonul mobil, informațiile utile de pe etichetele produselor: cantitatea de zahăr, sare și calorii, ingrediente, distanța pe care trebuie să o mergi, alergi, pedalezi pentru 100g de produs consumat, alergeni.

Având peste 2 milioane de produse adăugate în baza de date, Aplicația Gratuită InfoCons este indispensabilă oricărui consumator care își dorește să aleagă informat ce cumpără și ce mănâncă.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri și 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani.

AUTOR: F.S.