You are currently viewing Octavian Jurma, după primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5, în România:  „o veste proastă pe care speram să nu o auzim până în toamnă”

Octavian Jurma, după primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5, în România: „o veste proastă pe care speram să nu o auzim până în toamnă”

Se pare că, deși autoritățile din România au decis că pandemia s-a încheiat, Covidul încă nu și-a spus ultimul cuvânt. Medicul Octavian Jurma susţine că, în România, au fost confirmate primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron, despre care spune că este „o veste proastă pe care speram să nu o auzim până în toamnă”.

Dobândirea dominanţei faţă de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general şi România în particular”, a scris, aseară, medicul Octavian Jurma, pe Facebook.

El spune că BA.5 este cea mai infecţioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 şi BA2.12.1) care concurează pentru supremaţie în valul 6.

Este destul de probabil ca valul de toamnă să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinaţie a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 şi BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea faţă de BA4 şi BA5, după infecţia cu versiunile precedente este foarte scăzută. Chiar şi evaziunea imună după vaccin este mult mai ridicată decât a BA1 şi BA2. Aceasta înseamnă că populaţia nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecţie şi totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boala produsă”, a mai scris medicul pe Facebook.

AUTOR: F.S.