You are currently viewing Astăzi, se afișează rezultatele la Evaluarea Națională. Tot de astăzi se depun și contestațiile

Astăzi, se afișează rezultatele la Evaluarea Națională. Tot de astăzi se depun și contestațiile

Zi cu emoții, astăzi, pentru Elevii care au suținut Evaluarea Națională. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în prima parte a zilei vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Naţională. Contestaţiile pot fi depuse astăzi, (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi mâine (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

AUTOR: F.S.