You are currently viewing Radu Popa: Dacă primea un oficial român bani de la un guvern străin, astăzi era plină o Piață a Victoriei

Radu Popa: Dacă primea un oficial român bani de la un guvern străin, astăzi era plină o Piață a Victoriei

La sfârșitul lunii trecute, Tanczos Barna, lider UDMR și ministru al Mediului, a refuzat, în mod repetat, să comenteze declarațiile rasiste făcute la Tușnad, de premierul Ungariei. O posibilă explicație a tăcerii liderului UDMR o reprezintă faptul că Guvernul condus de Viktor Orban a finanțat cu milioane de euro, timp de mai mulți ani, activitatea unei fundații din Miercurea Ciuc, Mens Sana, al cărei președinte este însuși Tanczos Barna. Banii pe care îi primește această fundație merg inclusiv către o academie de hochei cu sediul în comuna Cârța din Harghita, unde s-a născut președintele UDMR, Kelemen Hunor.

În acest context, deputatul de Dâmbovița, Radu Popa subliniază că probabil dacă în această situație s-ar fi aflat un oficial român, cetățenii ar fi ieșit fără întârziere în stradă.

Dacă primea un ministru/parlamentar/presedinte de CJ/primar bani de la un guvern străin-și ce guvern!-astăzi era plină o Piață a Victoriei. În galeria cui se află domnul ministru”, întreabă deputatul dâmbovițean.

AUTOR: F.S.