You are currently viewing Familia unui băiat de 14 ani, din Iași, aflat în moarte cerebrală, a donat organele acestuia. Cinci persoane au primit o nouă șansă la viață

Familia unui băiat de 14 ani, din Iași, aflat în moarte cerebrală, a donat organele acestuia. Cinci persoane au primit o nouă șansă la viață

Familia unui băiat în vârstă de 14 ani, aflat în moarte cerebrală după ce a suferit un anevrism rupt, a fost de acord cu donarea organelor, salvând astfel vieţile unor persoane aflate în suferinţă, anunță agerpres.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat că s-au putut preleva doar rinichii, corneea şi ficatul.

În urma gestului plin de altruism al familiei, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alţi 5 oameni au primit o nouă şansă.

Beneficiarul transplantului hepatic este tot un pacient tânăr, de 29 de ani, Corneea urmează să fie transplantată, iar în cazul rinichilor procedura este în curs de desfăşurare„, a explicat dr. Raluca Neagu.

Editor: I.F.A.