You are currently viewing „Din tainele costumului popular dâmbovițean” – tabără de vacanță liberală, inițiată de Organizația Seniorilor Liberali din Târgoviște

„Din tainele costumului popular dâmbovițean” – tabără de vacanță liberală, inițiată de Organizația Seniorilor Liberali din Târgoviște

În perioda 8-12 august 2022, se desfășoară tabăra de vacanță liberală, inițiată de Organizația Seniorilor Liberali din Târgoviște. Evenimentul, intitulat „Din tainele costumului popular dâmbovițean”, are ca scop promovarea tradițiilor și meșteșugurilor în rândul tinerei generații, cunoașterea semnificației, poveștii și importanței costumului popular românesc, cunoașterea elementelor decorative specifice județului Dâmbovița. În cadrul taberei s-au înscris copii cu vârsta între 7 și 14 ani, repartizați pe grupe.

“Ne-am propus ca în cele cinci zile de tabară să le oferim copiilor o călătorie în lumea satului tradițional, cu o prezentare a costumului popular dâmbovițean, o vizită la Muzeul de Folclor al Cristinei Ilie din Dâmbovița, ateliere creative, în care au avut ocazia să învețe meștușugul cusutului. Astăzi, de exemplu, au exersat tehnica punctului de cruciuliță, executarea cusăturii, le-a fost prezent tiparul de opincă și confecționarea opincii. Joi vor descoperi simbolistica costumului popular muntenesc, iar pentru vineri am pregătit o petrecere ca în satul traditional cu dansuri populare românești precum hora, sârba sau călușarii”, a declarat Dănuț Sandu, președinte OSL Târgoviște.

Tabăra de vacanță liberală se dorește a fi o punte între generații, oferindu-le astfel ocazia seniorilor să împărtășească din cunoștințele și experiența lor copiilor dornici de cunoaștere. Tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti ale unui popor reprezintă cartea de vizită a unei națiuni, iar pentru cultivarea sentimentului de identitate națională este necesar apelul la trecut și istorie.

Aurelian Cotinescu, secretar general PNL Dâmbovița