You are currently viewing Iahtul pe care prințesa Diana și Dodi Al-Fayed au fost fotografiați în vara lui 1997 a fost scos la vânzare

Iahtul pe care prințesa Diana și Dodi Al-Fayed au fost fotografiați în vara lui 1997 a fost scos la vânzare

În luna august a acestui an se împlinesc 25 de ani de la moartea tragică a uneia dintre cele mai iubite femei din familia regală britanică, Prințesa Diana. Cu o lună înainte de moartea ei, Lady Dee se afla în vacanță pe un iaht cu fostul ei iubit, magnatul egiptean Dodi al-Fayed, care a murit și el în accidentul de la Paris.

În acea ultimă vacanță magică, Diana și-a luat fiii, prințul William și prințul Harry, cu ea. Călătoreau în sudul Franței la bordul superyacht-ului, care acum va fi scos la vânzare.

Astăzi, 25 de ani mai târziu, iahtul în valoare de multe milioane de dolari este de vânzare.
Ambarcațiunea a fost achiziționată de Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi și fost proprietar al celebrului magazin Harrods, care l-a vândut anul trecut.

Vasul de 64 de metri, care acum se numește Bash și a fost tranzacționat ultima dată la 10 milioane de dolari, este deținut de miliardarul Bassim Haidar, care l-a cumpărat acum un an. Acesta vrea o ambarcațiune mai mare și de aceea l-a scos pe Bash la vânzare.

Bash a fost proiectat de arhitectul naval Vincenzo Ruggiero în anii 80 și construit de șantierul naval Codecasa. Cu tavane casetate și pereții lambrisați, interiorul iahtului este amenajat în stil specific Arts and Crafts. Un jacuzzi, platforma pentru înot, barul și sala formală de dining sunt câteva dintre dotările care fac din Bash o ambarcațiune de lux.
Dodi și Diana s-au cunoscut la un meci de polo desfășurat pe domeniul Windsor, în 1986. La un an după ce a divorțat de prințul Charles, Diana a plecat cu Dodi într-un sejur romantic în sudul Franței și în Sardinia, înainte de a reveni la Paris, în fatidicul august 1997.
Apropiații prințesei spun că perioada petrecută împreună cu Dodi a fost una dintre cele mai fericite din viața ei.

Editor: I.F.A.