You are currently viewing Părinții care nu au reușit să înscrie copiii la grădiniță, în primele două etape, o mai pot face până în data de 1 septembrie

Părinții care nu au reușit să înscrie copiii la grădiniță, în primele două etape, o mai pot face până în data de 1 septembrie

Părinții care nu au putut să înscrie copiii din lipsă de locuri de exemplu, mai pot căuta la alte grădinițe, care poate nu sunt în apropierea casei sau locului de muncă al părinților, pentru că înscrierea la învățământul preșcolar nu este condiționat de circumscripție”, a spus secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru, într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro.

Potrivit Hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial în data de 13 mai anul acesta, sunt 665.000 de locuri disponibile pentru învățământul preșcolar, educația timpurie, care cuprinde locurile la creșa și la grădinița.

Marți, pe 16 august, când revin inspectoratele școlare din concedii se va discuta despre posibilitatea extinderii numărului de locuri la grupe sau de grupe, acolo unde permit condițiile,” spune Florian Lixandru.

Anul acesta, părinții au putut să opteze pentru 3 grădinițe și în cazul în care nu au prins loc la nici una, se pot îndrepta până în data de 1 septembrie către grădinițe care poate nu sunt aproape de casă sau de locul de muncă al părinților. Ministerul nu a centralizat deocamdată numărul copiilor înscriși la grădiniță,” mai precizează Florian Lixandru.

Potrivit unei note a ministerului Educației, după perioada de colectare a cererilor de înscriere în toate unitățile de învățământ preșcolar și cu grupe preșcolari unde au existat locuri disponibile, comisiile de înscriere vor analiza dosarele și cererile depuse și vor afișa listele finale. Numai în cadrul acestei etape după cuprinderea tuturor copiilor care au împlinit vârsta de trei ani în data de 31.08.2022 și cuprinderea cererilor pentru grupa mare vor putea fi înscriși în limita locurilor disponibile și copiii cu vârsta cuprinsă între 2-3 ani.

Editor: I.F.A.