You are currently viewing Caz de encefalită acută provocată de virusul West Nile, la Crevedia. Primăria organizează o campanie de dezinsecție avio

Caz de encefalită acută provocată de virusul West Nile, la Crevedia. Primăria organizează o campanie de dezinsecție avio

O banală înțepătură de țânțar provoacă panică, în rândul locuitorilor din Crevedia. Asta după ce autoritățile locale au anunțat că medicii au confirmat un caz de encefalită acută provocată de virusul West Nile, la o persoană din comună.

“Atenție! Stimați cetățeni, din nefericire s-a confirmat primul caz , pe raza comunei Crevedia”, se arată pe pagina de Facebook a primăriei unde cetățenii sunt sfătuiți să-și ia măsuri de precauție:

evitarea expunerii la țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte care sa acopere carlt mai bine pielea.

-utilizarea de produse repelente cu acțiune contra țânțarilor;

-asigurarea condițiilor care să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuință (plase de protecție);

-desecarea bălților de apă din jurul gospodăriilor, îndepărtarea cu apă stătută, eliminarea apei din subsolurilor de bloc, deoarece locul în care stagnează apa este un mediu propice de înmulțire a țânțarilor”, se arată într-o informare emisă de Primăria Comunei Crevedia.

Autoritățile locale au programat deja pentru luni, 29 august, începând cu ora 6.00, o campanie de dezinsecție avio contra țânțarilor și altor insecte de disconfort. Produsul este dăunător albinelor, așadar apicultorii sunt rugați sa-și protejeze stupinele.

AUTOR: F.S.