You are currently viewing După 15 ani de așteptare, lucrările la tronsonul Bâldana – Titu al DN7 încep mâine, cu etapa de proiectare

După 15 ani de așteptare, lucrările la tronsonul Bâldana – Titu al DN7 încep mâine, cu etapa de proiectare

Promisă încă din 2017 și extrem de importantă, pentru dezvoltarea județului Dâmbovița modernizarea DN 7 Bâldana-Titu începe mâine. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a precizat ca sectorul de drum care face obiectul lucrărilor va fi lărgit la 4 benzi pe o lungime de peste 20 de km, până în anul 2024.

Constructorii români și italieni care vor efectua lucrările, în valoare de 242 de milioane de lei, bani europeni, au la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție.

În cadrul proiectului vor fi modernizați și extinși 21,4 km de drum și se vor construi: o parcare de scurtă durată, patru poduri și cinci podețe noi, iar alte trei poduri vor fi reparate.

Rezultatele muncii noastre încep să se vadă,
datorită sprijinului pe care il avem din partea
ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a
secretarului de stat lonut Săvoiu, dar si a bunei
colaborări cu toți primarii din județul nostru.

Din prima zi la președinția Consiliului
Judeţean Dâmbovita am abordat integrat
investitiile în infrastructura rutieră. Avem
proiecte de dezvoltare de drumuri in toate zonele județului, acestea fiind aflate in faze avansate ale procedurilor”, precizează președintele CJD, Corneliu Stefan.

DN 7 este drumul vechi care duce din București la Pitești și mai departe spre Sibiu pe Valea Oltului, iar după finalizarea lucrărilor, acest sector de drum va asigura o legătură modernă, la 4 benzi, pe relația Bucureşti – Piteşti.

Modernizarea acestui sector al DN7 (care asigură legătura între București și Pitești) este importantă inclusiv pentru o serie de investiții care urmează să se dezvolte în zona orașului Titu. Extinderea DN 7 va asigura un acces rutier facil pentru agenţii economici dar și pentru cetăţenii localităţilor din zonă. Numai la Centrul Tehnologic de la Titu lucrează aproximativ 800 de angajați.

La conferința de presă au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, prefectul judeţului Dâmbovița, Claudia Gilia, paramentari și consiieri județeni, dar și primari din zona Titu.

AUTOR: F.S.