You are currently viewing Clipe de coșmar pentru o mamă ucraineancă, încheiate cu lacrimi de bucurie, la vama de la Sighetu Marmației

Clipe de coșmar pentru o mamă ucraineancă, încheiate cu lacrimi de bucurie, la vama de la Sighetu Marmației

Mobilizarea exemplară a polițiștilor de frontieră de la Sectorul Valea Vișeului, cu sprijinul celor de la Salvamont Maramureş, a dus, ieri, la găsirea a doi tineri ucraineni, rătăciți în Munții Maramureșului, la cota 1.600 metri altitudine.

Povestea începe în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, unde o mamă ucraineancă, sfâșiată de temeri, plânge și strigă după ajutor. Singurele ei cuvinte, repetate la nesfârșit au fost ,,Copiii mei, copiii mei!”.

Polițiștii de frontieră au reușit să identifice zona în care se aflau tinerii ucraineni, iar cu ajutorul elicopterului MAI, chiar să-i repereze, doar că terenul accidentat din zona nu le-a permis să-i extragă de lângă un izvor. Mai era o problemă, și anume faptul că cei doi tineri erau epuizați, aveau dureri de picioare și nu se puteau deplasa.

Epuizată era și mama, aflată în Punctul de Trecere Sighetu Marmaţiei, care la un moment dat leșină de emoţii, fiind transportată de urgență la spital.

Zece polițiști de frontieră, atât cei aflaţi în serviciu, dar şi cei alertaţi de la domiciliu, au format echipe de salvare, iar împreună cu salvamontişti au pornit spre Vârful Polonica. Cei doi tineri au fost găsiți teferi.

Între timp, mama și-a revenit și a vrut cu tot dinadinsul să revină în cortul din fața PTF Sighetu Marmației pentru a mulțumi polițiștilor de frontieră. De data aceasta singurele ei cuvinte au fost ,,Sunt fericită! Vă mulţumesc, oameni buni!”

Editor: I.F.A.