You are currently viewing Ionuț Săvoiu: 3 zile de istorie feroviară, cu prilejul celebrării a 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord din București

Ionuț Săvoiu: 3 zile de istorie feroviară, cu prilejul celebrării a 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord din București

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, ne invită până pe 27 septembrie să ne bucurăm de file de istorie feroviară, cu prilejul celebrării a 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord din București, un reper al timpului în dezvoltarea căilor ferate pe teritoriul României.

Salonul Regal, expoziția de material rulant de epocă, Muzeul CFR cu diorama spectaculoasă sunt doar câteva din surprizele care vă așteaptă zilele acestea în spațiul feroviar din Gara de Nord București,” transmite Ionuț Săvoiu.

Deşi, în prezent, numărul călătorilor a scăzut treptat, Gara de Nord din Bucureşti rămâne un nod important pe harta feroviară a României, dar şi a Europei, iar clădirea sa a fost inclusă în Lista Monumentelor Istorice din România. Peste ani, Gara de Nord, alături de Gara Sinaia, au rămas puncte de tranzit ale celebrului tren de lux Orient Express, care parcurge, anual ruta Paris – Istanbul.

AUTOR: F.S.