You are currently viewing ”Triangle of Sadness”, desemnat cel mai bun film european, la gala premiilor Academiei de Film Europene (EFA)

”Triangle of Sadness”, desemnat cel mai bun film european, la gala premiilor Academiei de Film Europene (EFA)

Lungmetrajul ”Triangle of Sadness”, regizat de cineastul suedez Ruben Ostlund, a obţinut patru trofee, printre care şi ”cel mai bun film european”, la cea de-a 35-a ediţie a galei premiilor Academiei de Film Europene (EFA), desfăşurată sâmbătă seară, în oraşul islandez Reykjavik, transmite Agerpres.ro.

Satira lui Ostlund a fost premiată şi în categoriile ”cel mai bun scenarist” – Ruben Ostlund, ”cel mai bun regizor” – Ruben Ostlund şi ”cel mai bun actor” – Zlatko Buric. Cineastul suedez a câştigat trofeul pentru ”cel mai bun film european” şi în 2017, graţie peliculei ”The Square”.

Philippe Bober, care a produs pelicula alături de Erik Hemmendorff, a spus că filmul exemplifică dorinţa Europei de a fi un rai pentru cinemaul de autor: ”Europa este locul unde s-a născut cinemaul şi s-a născut odată cu apariţia regizorilor, aşa că toată industria este construită în jurul regizorilor, pentru a-i sprijini şi a le distribui munca”. ”Poate e puţin diferit faţă de cealaltă parte a Atlanticului, unde mai întâi ai reţeaua, iar apoi trebuie să găseşti ceva de pus în reţea”, a transmis acesta, potrivit variety.com.

„Triangle of Sadness”, câştigător al Palme d’Or la ediţia din 2022 a Festivalului de la Cannes, este o comedie cu accente noir despre Carl (Harris Dickinson) şi Yaya (Charlbi Dean), un cuplu de celebrităţi invitaţi într-o croazieră de lux pe un vas al cărui căpitan este interpretat de Woody Harrelson. Ceea ce părea la început instagramabil se termină catastrofal, lăsându-i pe supravieţuitori blocaţi pe o insulă pustie.

Editor: I.F.A.