You are currently viewing Adrian Năstase, despre Austria: Diplomația trebuie să continue. Presiunea din partea opiniei publice trebuie să continue

Adrian Năstase, despre Austria: Diplomația trebuie să continue. Presiunea din partea opiniei publice trebuie să continue

Fostul premier al României, Adrian Năstase,  a transmis duminică, la postul de televiziune Antena 3 CNN, că după ratarea Schengen trebuie continuată presiunea la nivel diplomatic, însă nu doar în Austria, ci pe toată linia Uniunii Europene, dar și presiunea din partea opiniei publice.

Aș juca pe roluri. Diplomația trebuie să continue. Presiunea din partea opiniei publice trebuie să continue. În felul acesta, rănești vânatul, ca să folosesc o formulă de la vânătoare. Îi aduci aminte că exiști și încerci să te ia în seamă. Eu cred că trebuie continuat la nivel diplomatic, nu doar în Austria, presiunea trebuie făcută pe toată linia Uniunii Europene.”

Trebuie înțelese și interesele care sunt, dar fără să facem compromisuri majore”, a subliniat Adrian Năstase.

Cred că trebuie făcute anumite corecții, trebuie văzută situația mai mare, trebuie înțeles ce se întâmplă în Europa, în lume, trebuie să jucăm pe tot terenul, nu doar în relația bilaterală cu Austria, este insuficient. Trebuie să facem tot ce putem ca să le creăm probleme, dar nu în mod oficial, nu autoritățile statului, pentru că asta va duce la o problemă diplomatică solidă”, a spus Adrian Năstase, duminică seară, la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Andreei Sava.

Editor: I.F.A.