You are currently viewing În curând se va deschide Centrul Socio-Cultural și Medical Sf. Voievod Neagoe Basarab cu implicarea pr. dr. Ionuț Ghibanu și al Asociației COMMUNIO care au susținut acest proiect cu suma de 390.000 lei

În curând se va deschide Centrul Socio-Cultural și Medical Sf. Voievod Neagoe Basarab cu implicarea pr. dr. Ionuț Ghibanu și al Asociației COMMUNIO care au susținut acest proiect cu suma de 390.000 lei

Cu receptivitate și sensibilitate la nevoile semenilor noștri, Asociația Centrul Socio – Cultural COMMUNIO Târgoviște, la inițiativa președintelui, pr. dr. Ionuț Ghibanu, a inițiat și realizat un proiect privind dotarea Centrului Socio-Cultural și Medical Sf. Voievod Neagoe Basarab înființat la parohia cu același nume din Cartierul Tineretului – Târgoviște, unde slujește preotul Dragoș Bădescu. Astfel, a fost achiziționată aparatură performantă, de ultimă generație, pentru recuperare medicală, în valoare de 390.000 lei, ce va fi pusă în slujba persoanelor cu posibilități materiale reduse, în cadrul unui amplu proiect socio-medical.

Achziționarea acestor echipamente este rodul identificării nevoilor comunității noastre, acțiunea înscriindu-se pe linia proiectelor derulate de către Asociația COMMUNIO, cu sprijinul SN NUCLEARELECTRICA SA, în scopul susținerii și  îmbunătățirii calității actului medical în județul Dâmbovița, contribuind astfel la binele comunității locale, prin responsabilizarea socială față de semeni, actul medical fiind un gest de profundă dragoste față de aproapele, prin care cadrele medicale reușesc să se jertfească pentru însănătoșirea celor aflați în suferință.

Este un nou proiect care se dorește a fi un exemplu de manifestare concretă a credinței și iubirii frățești, îndemnând, totodată, la extinderea implicării sociale responsabile în vederea ajutorării semenilor noştri, contribuind la dezvoltarea persoanei umane în comunitate, prin solidaritate şi angajament social, în spiritul valorilor creștin-ortodoxe.

Semn de iubire și apreciere, acesta reprezintă o invitație la implicare și din partea altor instituții sau persoane din comunitatea noastră, dar, mai ales, reprezintă un prilej de a-I mulțumi cu recunoștință Bunului Dumnezeu oferind, astfel, mărturie de iubire, de înţelegere şi de ajutor concret faţă de semeni şi solidaritate şi înţelegere față de nevoile tuturor.

Precizăm că, atât Asociația Centrul Socio-Cultural Communio, cât și Societatea Națională Nuclear Electrica SA sunt implicate în sprijinirea a numeroase instituții educaționale și social-filantropice, precum și a unor persoane cu diferite nevoi, din cadrul comunității noastre locale promovând utilizarea energiei verzi și susținând diferite proiecte educaționale, culturale sau sociale, pe plan național și local.

Menționăm că acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI CENTRUL SOCIO – CULTURAL COMMUNIO