You are currently viewing Între politică și dragoste pentru animale, în cazul femeii ucise, ieri, de câini, în Capitală

Între politică și dragoste pentru animale, în cazul femeii ucise, ieri, de câini, în Capitală

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Nu este prima dată când se întâmplă asta în București. În 2013, Ionuț Anghel, un copil în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost atacat de câini, pe un teren privat din Parcul Tei. La acel moment opinia publică a reacționat prompt, iar voci politice au cerut demisia, chiar arestarea conducerii primăriei Capitalei. Acum „e liniște”, constată uimit deputatul de Dâmbovița, Radu Popa.

„Am trecut acum pe la toate tv de știri dar nu am găsit nimic despre proteste și demisii. Acum vreo 10 ani, când un câine a omorât un copil în Bucuresti, va amintesc că Plicușor Ban cerea arestarea Primarului General al vremii iar mai multe ONG-URI oneste cereau demisii și dosare penale. Azi e liniște. E și asta un semn că democrația se învață si cu lumina telefonului stinsă”, este de părere Radu Popa.

„Nu am uitat tragedia cumplita in care un copil ucis de maidanezi in Parcul Tei in 2013! Atunci , in loc sa se ceara masuri concrete ca asemenea situatii cumplite sa nu se repete, urlau “focile” sa fie bagat la inchisoare Primarul General Sorin Oprescu! Dupa 10 ani , cei care strigau cel mai tare atunci au ajuns la Primaria Generala sau la Sectorul 1 – acum nu mai cere nimeni demisii, inchisori, nu mai protesteaza nimeni. Si nici nu facem nimic ! Ca asa e in Romania – lucrurile rele sunt “bune” doar sa ii atacam pe “ai lor” , sa le cerem demisia si sa mearga la inchisoare ; cand sunt la Putere “ai nostri” doar le ignoram”, scrie și Victor Ponta, pe pagina sa de socializare, referitor la acest subiect.

În timp ce politicienii vorbesc despre reacții publice și demisii, una dintre cele mai active și implicate iubitoare de animale din județul Dâmbovița, Cristina Păun, vorbește despre valul de masacre, în rândul câinilor fără stăpân, care cel mai probabil va urma după această tragedie.

Bietul Ionut a fost ucis in 2013 de caini de lupta cu stapan pe o proprietate privata. Ce a urmat?! Masacrarea majoritatii cainilor fara stapan din Romania si circul mediatic facut de o familie fara scrupule, dorinica de foloase necuvenite (…) Ce mai vreau sa spuns?! Ca in societatea noastra, corupta, mizerabila, bolnava, apoape niciodata NU platesc cei cu adevarat vinovati!
Ca or sa moara iarasi multi amarati de catei nevinovati”, scrie Cristina Păun, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.