You are currently viewing Filmul “Avatar: The Way of Water” a depăşit două miliarde de dolari încasări la nivel global

Filmul “Avatar: The Way of Water” a depăşit două miliarde de dolari încasări la nivel global

Încasările din acest weekend, al şaselea consecutiv în care filmul s-a menținut pe primul loc în box office, l-au adus la un total de două miliarde de dolari încasări la nivel global, după cum informează Deadline.

Deși costurile de producție nu au depășit probabil 500 de milioane, Disney a luat în calcul și achiziția studiourilor 20th Century Fox, în 2019, pentru uriașa sumă de 71 de miliarde de dolari, care a adus Disney o serie de titluri, printre care și Avatar.

Regizorul James Cameron a declarat anterior că filmul va trebui să câştige două miliarde de dolari pentru a fi considerat rentabil și pentru a primi undă verde pentru încă trei părţi ale filmului, ale căror lansări sunt programate în 2024, 2026 și 2028. Filmul original Avatar, din 2009, a generat cele mai multe încasări din istoria industriei cinematografice – 2,9 miliarde de dolari.

Pragul de 2 miliarde de dolari a mai fost atins de “Titanic” (1997, un alt film regizat de Cameron), de “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” din 2015, de “Avengers: Infinity War” din 2018 și “Avengers: Endgame”, din 2019. “Avatar: The Way of Water” urcă astfel pe locul șase, după încasări, și, deși este încă departe de sumele aduse de primul film din franciză, acest lucru s-ar putea schimba în săptămânile și lunile următoare.

Editor: I.F.A.