You are currently viewing Ministrul Economiei cere schimbarea din funcție a directorului general al Complexului Energetic Oltenia și a altor şefi

Ministrul Economiei cere schimbarea din funcție a directorului general al Complexului Energetic Oltenia și a altor şefi

Virgil Popescu a susținut o conferință de presă în care a prezentat principalele concluzii ale anchetei desfășurate de corpul de control, în urma accidentului produs la la cariera Jilț, când au murit trei oameni.

Ministrul a cerut schimbarea din funcție a lui Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, și a lui Marius Negru, membru în Directoratul CE. Popescu a anunțat, de asemenea, mai multe controale care vizează achizițiile făcute de conducerea CE și schimbarea din funcție a celor care au întocmit caietele de sarcini și a coordonatorului controlului muncii.

Ministrul a precizat că ancheta nu este una penală, ci administrativă, și că responsabilitatea pentru accident este în curs de stabilire de organele de cercetare penală.

„Solicit în acest moment eliberarea din funcție al lui Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, și a lui Marius Negru. Punerea în pericol a unor angajați care vin la muncă este inacceptabilă. Folosirea unei mașini de peste 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură era foarte mare. Nicio persoană găsită responsabilă nu va fi omisă din acest raport. În analiză Corpului de Control a reieșit clar că procedura trebuie îmbunătățită. Am solicitat schimbarea directorului direcției comerciale, cei responsabili de achiziții. Am solicitat eliberarea celor responsabili de starea drumurilor. Sper că primul lucru care să se facă să fie acesta, să fie îmbunățită starea drumurilor.”

Declaraţiile vin după ce în această dimineață, conform Gazetei de Sud, a avut loc un protest al minerilor de la carierele Jilț Nord și Jilț Sud, din subordinea Complexului Energetic Oltenia, din cauza lipsei de măsuri luate după accidentul de săptămâna trecută.

Editor: I.F.A.