You are currently viewing Ungaria nu va susține nicio măsură de sancțiune care ar limita în vreun fel cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear

Ungaria nu va susține nicio măsură de sancțiune care ar limita în vreun fel cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear

Ungaria nu va susține sancțiunile UE care vor limita cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear, a anunțat, luni, șeful Ministerului ungar de Externe, Peter Szijjarto, care a discutat cu jurnaliștii în timpul unei pauze din cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe din UE, care are loc la Bruxelles.

Ungaria nu va susține nicio măsură de sancțiune care ar limita în vreun fel cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear„, a subliniat Szijjarto.

Ministrul a precizat că „în mod evident, Comisia Europeană a început să elaboreze cel de-al zecelea pachet de sancțiuni„.

Cu toate acestea, Ungaria a avertizat că nu va susține nicio propunere „dacă aceasta va include restricții privind cooperarea nucleară cu Rusia. Acest lucru ar însemna daune enorme pentru țara noastră și o încălcare a securității sale energetice„, a subliniat el, coform agenției de presă de stat rusească TASS.

Am spus clar că energia nucleară este necesară pentru aprovizionarea Ungariei cu energie„, a mai spus ministrul de Externe, amintind că centrala nucleară de la Paks, care folosește combustibil nuclear rusesc, generează jumătate din energia electrică a țării. „Fără centrala nucleară de la Paks, aprovizionarea actuală cu energie a Ungariei ar fi imposibilă. La fel cum, fără construcția de noi unități ale centralei nucleare Paks, va fi imposibil să se garanteze securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei în următoarele decenii„, a conchis Szijjarto.

Editor: I.F.A.