You are currently viewing Radu Popa: Toți neîmpăcații cu gramatica limbii lor materne au reclamat poziții de conducere, apoi au urcat spre administrația centrală ca să ajungă decidenți semnificativi

Radu Popa: Toți neîmpăcații cu gramatica limbii lor materne au reclamat poziții de conducere, apoi au urcat spre administrația centrală ca să ajungă decidenți semnificativi

„Ideile pot salva o națiune”, scrie deputatul Radu Popa, într-o postare publicată pe pagina sa de socializare. Deputatul de Dâmbovița abordează din nou ideea crizei valorilor din România, mai ales la nivel de funcții de conducere, de factori decidenți, subliniind că majoritatea celor care s-au cățărat spre astfel de poziții, în ultimii ani, au fost „neîmpăcați cu gramatica limbii lor materne”.

„E nevoie să le dăm voce și să le respectăm creatorii. Altfel, vom rămâne tot cu cei care știu aria cercului doar pentru că aflaseră anterior toate întrebările. Falimentul societăților apare din lipsa ideilor. De aceea, mă încăpățânez să spun că societatea, țara, lumea trebuie conduse de cei care au idei, de mințile cele mai luminate. Așa e acolo unde ne place să mergem în vacanțe.

La noi, tot prostul agramat vrea să fie moț în fruntea mesei, să își întingă mâneca groasă în sosul deciziilor, să fie El acolo, în frunte. Îl vezi cum dă din coate să fie primul în poze și ultimul când trebuie să scrie două idei pe hârtie. E el, cel care nu știe să deschidă stiloul și atunci îl ține pe birou pe post de bibelou, uitat într-un pahar de plastic, să dea bine când vin străinii în vizită.

Prostia asta fudulă din ultimii 15-20 de ani a sugrumat spațiul deciziilor. Toți neîmpăcații cu gramatica limbii lor materne au reclamat poziții de conducere, apoi au urcat spre administrația centrală ca să ajungă decidenți semnificativi. Hidra asta a ros România, în șoaptă, ca un balaur care își devorează propria coadă crezînd că are puterea să facă orice”, scrie Radu Popa, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.