You are currently viewing Sfaturile salvamontiștilor pentru cei care vor să-și petreacă weekendul, în zona montană dâmbovițeană

Sfaturile salvamontiștilor pentru cei care vor să-și petreacă weekendul, în zona montană dâmbovițeană

A nins abundent, în Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina, transformând întreaga zonă într-un peisaj desprins dintr-o poveste. Pentru ca povestea să fie una cu final fericit, salvamontiștii dâmbovițeni fac apel la cei care doresc să urce la munte în aceste zile, să dea dovadă de atenție, prudență, responsabilitate și să respecte toate regulile de siguranță. Asta în condițiile în care de cele mai multe ori, salvatorii montani și jandarmii sunt solicitați să intervină în sprijinul persoanelor care ua venit nepregătite la munte, ori s-au aventurat mai mult decât le țineau puterile, ignorând sfaturile specialiștilor.

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peștera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna. Deplasările către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece.
Recomandări privind deplasările în zona montană Peștera-Padina:
🚨 Vă rugăm să respectați cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.
🚨 Să nu blocăm căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societății LDP Dâmbovița dar și echipelor de intervenție să acționeze dacă situația o impune.
🚨 Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.
🚨 Informati-va despre starea zapezii si traseul pe care vreti sa il urmati la Punctele Salvamont sau telefonic.
☎️ Telefoane utile:
🆘️ Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685
🆘️ Dispeceraul National Salvamont 0725826668 ( 0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană
🆘️112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.
🚨 Nu uitați, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților!

AUTOR: F.S.