You are currently viewing Flip.ro și Flanco își consolidează parteneriatul, prin amenajarea de standuri dedicate de vânzare asistată în 5 orașe din țară

Flip.ro și Flanco își consolidează parteneriatul, prin amenajarea de standuri dedicate de vânzare asistată în 5 orașe din țară

Parteneriatul dintre Flip.ro și Flanco, inaugurat la jumătatea anului 2022 prin care românii își pot vinde telefoanele pe care nu le mai utilizează în sistem buy back, se extinde acum pentru a include consiliere privind serviciile de cumpărare a telefoanelor recondiționate de la standurile dedicate Flip.ro, aflate într-o selecție de locații Flanco din țară.

În magazinele Flanco din Craiova, Iași, Onești, Oradea și Petroșani, pe lângă serviciul de buy back deja disponibil, cei interesați de cumpărarea telefoanelor recondiționate o pot face la standurile special amenajate Flip.ro, cu ajutorul agenților de vânzări specializați.

În aceste magazine, personalul dedicat îi consiliază  pe consumatori cu privire la beneficiile achiziționării unui telefon recondiționat de Flip.ro și le oferă detalii despre ce presupune procesul de verificare și recondiționare, ajutându-i să aleagă modelul potrivit, la prețuri mai mici față de telefoanele noi, perfect funcționale și cu garanție 12 luni. Pe lângă cele 5 orașe în care este disponibil serviciul de cumpărare asistată, standurile Flip.ro sunt prezente și în magazinele Flanco din Târgoviște, Roșiori, Caracal, Râmnicu Sărat și Tulcea, pentru testarea telefoanelor.

Extinderea parteneriatului cu Flanco prin oferirea de noi servicii în magazine ne ajută să ducem mai departe misiunea Flip.ro de a pune la dispoziția românilor metode prin care să le fie cât mai ușor să adopte un stil de viață de sustenabil. Experiența serviciului de buy back, implementat anul trecut, ne-a arătat că românii sunt curioși și dispuși să adopte metode (încă) alternative de a face cumpărături. Acest parteneriat ne arată că și companiile sunt dispuse să încurajeze economia circulară și ne dorim să extindem serviciul de vânzare asistată în cât mai multe locații Flanco din țară. Prin reintroducerea telefoanelor recondiționate în vânzare protejăm planeta, reducând emisiile de CO2 provenite din producție, iar prin alegerea folosirii unui telefon recondiționat, spre deosebire de achiziționarea unui telefon nou, consumul de CO2 este, în medie, cu 63% mai mic.”, declară Nicolae Trofin, Chief Sales Officer pentru parteneriate de business la Flip.ro.

Aceste noi servicii vin în consolidarea parteneriatului dintre Flip.ro și Flanco demarat în iulie 2022. Până acum, parteneriatul oferea consumatorilor serviciul de buy back: cei care doresc să își vândă telefonul îl pot aduce în magazine, iar în urma evaluării realizate de specialiștii Flanco conform standardelor de verificare ale Flip.ro, primesc un voucher valoric, emis pe loc, care poate fi folosit pentru cumpărături în magazin. Consultanții autorizați evaluează starea tehnică și estetică a telefoanelor, utilizând un program dedicat. Printre parametrii tehnici testați se numără sănătatea bateriei, calitatea display-ului, camera foto, face ID, touch ID, speaker, microfon, dar și alte puncte de control. Serviciul de buy back a fost implementat în peste 150 de magazine Flanco din țară, iar până acum, peste 600 de telefoane au fost predate către Flip.ro în acest sistem.

„Promisiunea noastră față de client este de a-l ajuta să își permită produse de calitate, pe care se poate baza”, spune Ovidiu Nicușan, Director de marketing Flanco Retail. „Piața telefoanelor smart este una extrem de dinamică. Telefoanele se schimbă mai cu seamă pentru că apare un nou model, noi funcții ori facilități, astfel că telefoanele recondiționate – într-un mediu sigur, verificate prin canale oficiale, cu standarde de calitate respectate – devin o bună opțiune pentru cei care își doresc un produs de calitate, dar dispun de un buget restrâns. Ne bucurăm că prin standurile dedicate Flip.ro, putem oferi clienților noștri acces la piața telefoanelor smart recondiționate, verificate tehnic și în stare excelentă, cu garanție de 12 luni.
În plus, serviciile noastre de finanțare și retur rămân disponibile și pentru acest tip de achiziție: produsele pot fi cumpărate în rate – până la 60 de rate pe loc, rate fără dobândă cu cardul de credit ori doar prin cardul de salariu, sau, în cazul unei nemulțumiri, returnate gratuit în termen de 45 de zile”,
adaugă acesta.

În acest moment, Flip.ro este cel mai mare provider de buy back din țară. Compania recondiționează telefoane mobile în propriul service, asigurând calitate și eficiența costurilor. Alături de Flanco, unul dintre principalii retaileri din țară, pune la dispoziția publicului larg serviciile de vânzare în sistem buy back și de cumpărare a telefoanelor recondiționate la cele mai înalte standarde, încurajând economia circulară. Disponibilitatea retailerului de a investi alături de Flip.ro pentru lansarea unei aplicații speciale prin care să se desfășoare procesul de buy back în magazine a contribuit la digitalizarea întregului proces.

Despre Flip.ro

Flip.ro este un marketplace înființat în 2019, de către 3 tineri antreprenori: Alin Luca,

Alex Burghelia și George Moroianu. În prezent, Flip este liderul companiilor de tehnologie din România care cumpără și vând telefoane recondiționate. Ca și în cazul cumpărării unui telefon nou, produsele achiziționate de la Flip.ro includ o garanție de 12 de luni, drept de retur, livrare rapidă și suport permanent pentru clienți. În plus, cumpărarea unui telefon recondiționat contribuie la protejarea planetei.

Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 160 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria și Ungaria. Până acum peste 200.000 de clienţi au apelat la Flip.ro pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou.

Despre Flanco

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 112 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată.