You are currently viewing Titus Corlățean a susținut, astăzi, proiectul de lege pentru prevenirea separării copilului de familie

Titus Corlățean a susținut, astăzi, proiectul de lege pentru prevenirea separării copilului de familie

Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a susținut, astăzi, în plenul Senatului, în numele senatorilor PSD, adoptarea proiectului de lege pentru prevenirea separării copilului de familie. Politicianul a propus crearea de centre de zi, în care copiii să poată fi îngrijiți și educați și reîntoarcerea lor la părinți, seara, pentru a minimiza riscul unor drame, cu consecințe pe termen lung.

„Salut promovarea acestui proiect legislativ, care va obliga statul, prin autoritățile locale și instituțiile cu competențe în materie de asistență socială, să acorde sprijin și asistență pentru a încerca prezervarea integrității familiilor în situațiile de risc de separare a copiilor de părinți, situații care apar în viața de zi cu zi din motive socio-economice, de sănătate, care țin de un nivel de educație mai scăzut și implicare redusă a părinților etc. Crearea unor centre de zi, în care copiii pot fi temporar îngrijiți, hrăniți, ajutați la lecții etc, pentru ca spre seară să se întoarcă în familie, centre ce vor fi create cu un aport de 50 de milioane de euro din PNRR, trebuie să fie o soluție care să permită copiilor să rămână împreună cu părinții lor, în cadrul familiei. Nu vrem să mai vedem drame de separare a copiilor de părinți, așa cum am văzut în multe alte cazuri de familii de români care trăiesc în Europa Occidentală.
Proiectul de lege are caracter organic, deci impune adoptarea cu o majoritate calificată și va fi pe ordinea de zi a Senatului lunea viitoare, la vot final. Apreciez faptul că autoritățile guvernamentale au preluat mai multe observații pe care le-am formulat și au acceptat reformularea unor texte, pentru mai mare claritate juridică și pentru a elimina riscul unor interpretări eronate.
Îndemn toți colegii senatori, indiferent de culoarea politică, să voteze acestă lege importantă pentru familiile din România!”, transmite senatorul.

AUTOR: F.S.