You are currently viewing Radu Mihail, lider al senatorilor USR, la Târgoviște: Românii suferă din cauza inflației. Jumătate din salariul oamenilor merge pe mâncare

Radu Mihail, lider al senatorilor USR, la Târgoviște: Românii suferă din cauza inflației. Jumătate din salariul oamenilor merge pe mâncare

Inflația est ecea mai mare problemă cu care România și, implicit românii se confruntă în acest moment. Declarația îi aparține lui  Radu Mihail, lider al senatorilor USR, prezent, ieri, în Județul Dâmbovița. Acesta a susținut o conferință de presă, alături de Daniel Blaga, deputat și președinte al USR Dâmbovița, și Marius Calomfirescu, consilier local și președintele USR Târgoviște. Potrivit lui Radu Mihail, problema inflației îl afectează cel mai mult pe cetățeanul obișnuit, care a ajuns să dea jumătate din salariu pe mâncare.

Românii suferă din cauza inflației. Jumătate din salariul oamenilor merge pe mâncare. Este inadmisibil să vedem cum prețurile cresc și Guvernul nu face nimic să stopeze inflația. De fapt, Guvernul Ciucă nu numai că nu face nimic să o stopeze, dar pare că este interesat să o mențină, pentru că ei își iau bani la buget pe taxele pe aceste prețuri umflate. Domnul Cîciu nu numai că  nu e în stare să ia măsuri să stabilizeze inflația, dar profită că încasează taxe mai mari, tot de la români și chiar și așa, finanțele statului sunt în degringoladă. S-a dublat deficitul bugetar, în prima parte a anului, față de anul trecut, patru miliarde de lei. De la începutul anului domnul Cîciu a crescut datoria României cu alte 85 de miliarde de lei. Sunt bani pe care trebuie să-i plătim noi toți, cam 5 mii de lei fiecare dintre noi, pentru că acești guvernanți sunt incompetenți, nu știu să folosească banul public cum trebuie sau, mai rău, îl folosesc să-și plătească sinecurile, să facă risipă, să bage banii în buzunarul celor care-i susțin!”, a declarat politicianul, la Târgoviște.

De asemenea, Radu Mihail a precizat că Grupul Parlamentar USR din Senat i-a invitat pe ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și pe premierul României, Nicolae Ciucă,  în Parlament să prezinte situația în care se află țara.

Așteptăm să vedem dacă are curajul să vină, în fața Parlamentului, să explice ce face cu finanțele statului. Sincer nu sunt prea optimist, pentru că este o obișnuință a Guvernului României să evite să vină în fața Parlamentului’’, a declarat liderul senatorilor USR din Senatul României.

AUTOR: F.S.