You are currently viewing A VII-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare Dragobete – Morenete a adunat peste 200 de participanți, la Moreni

A VII-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare Dragobete – Morenete a adunat peste 200 de participanți, la Moreni

La finalul săptămânii trecute, timp de 2 zile, municipiul Moreni a răsunat de cântece românești și de voci vesele de copii, în cea de a VII-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare Dragobete – Morenete – organizat de Școala Art Canto Morena și Clubul Copiilor Moreni cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Moreni și al Ministerului Educației.
A fost un adevărat regal folcloric și de interpretare, presărat cu momente fascinante de teatru și muzică ușoară, Festivalul din acest an a reușit să aibă concurenți foarte buni din 20 de județe ale țării pe secțiunile și categoriile specifice (soliști vocali, soliști instrumentiști, ansambluri folclorice, grupuri și dansuri folclorice).
Juriul a avut de luat decizii grele, dar în funcție de performanțele celor care au evoluat pe scena din Sala de festivități de la Școala Gimnazială nr. 3 din Moreni. Directorul festivalului a fost profesor Daniela Călineț, iar juriul a fost prezidat de Corina Dragomir (celebra noastră interpretă de folclor) și a fost compus din specialiști în domeniu: Elena Sima, Adriana Ion, Polina Gheorghe, Rodica Boieru, Petronela Gheorghe, Dan Șetreanu, Marcel Șoneriu, Marian Irimia Guzi.
Trofeul anului 2023 a fost câștigat de Ansamblul folcloric de dansuri populare Plaiurile Oltețului din Osica de Sus – Olt. De asemenea, au mai obținut trofee Iasmina Ignat din Oradea la secțiunea soliști vocali, Grupul vocal folcloric Chiralina din Brăila la secțiunea grupuri vocale, Ansamblul folcloric de dansuri populare Mugurelul din Cernavodă la secțiunea ansambluri folclorice și Nae Ion Valeriu din Olt la secțiunea soliști instrumentiști. Au fost acordate premii I, II, III, dar și mențiuni la toate secțiunile și categoriile din concurs.
Un moment important al celei de a doua zile a fost prezentarea poveștilor de viață a trei cupluri din Moreni care au împlinit 50 de ani, 25 de ani și 1 an de căsătorie.
De asemenea, au susținut recitaluri extraordinare Corina Dragomir, Elena Sima, Polina Gheorghe, Nina Predescu, Zănica Stancu, Andreea Mitran, Flavius Moraru, Surorile Onel, Ansamblul folcloric Plaiurile Sâmbureștiului și Grupul Art Canto Morena.
AUTOR: F.S.