You are currently viewing Ionel Petre: România este țara demnitarilor! guvernul își recompensează prietenii și contributorii din campanii cu funcții de demnitate publică

Ionel Petre: România este țara demnitarilor! guvernul își recompensează prietenii și contributorii din campanii cu funcții de demnitate publică

Cum a ajuns România să aibă 200 secretari de stat, de patru ori mai mulți decât în 2010 iar câștigul acestora net depășește 2000 de euro, plus o serie de alte avantaje​?! Cine sunt aceștia?!”, întreabă retoric politiacianul Ionel Petre, pentru ca apoi să-și și răspundă: „cei mai mulți sunt cei care nu au mai întrat în parlament!!”. Secretarul General al Partidului Republican din România subliniază că, în timp ce oamenii „de rând” fac eforturi pentru a trăi de la un salariu, la altul, fără să rămână în urmă la facturi, la conducerea țării se numesc demnitari pe bandă rulantă, iar rândurile bugetarilor se îngroașă cu tot mai multe funcții de conducere, nu cu cele de care cetățenii chiar ar avea nevoie.

În timp ce tot mai mulți români trăiesc la limita subzistenței, guvernul își recompensează prietenii și contributorii din campanii cu funcții de demnitate publică.

La fel se întâmplă și cu functionarii publici, statul angajează de bandă rulantă și niciodată după merit sau acolo unde este nevoie, adică, spre exemplu, in departamentele in care funcționari au atribuții pe linia relației cu cetățenii, fix acolo unde se regăsesc cei care trebuie să ne soluționeze solicitările. De aceea vedem cozi interminabile la care stau românii corecți care vor să respecte legea, să își achite taxele și impozitele.

O să ajungem în curând țara cu mai mulți șefi decât salariați!”, subliniază Ionel Petre.

AUTOR: F.S.