You are currently viewing Virgil Guran: Nicolae Ciucă are o cotă de încredere spre 30%, în sondajele interne; dacă am avea noi ca partid atât, la alegerile parlamentare, ar fi extraordinar

Virgil Guran: Nicolae Ciucă are o cotă de încredere spre 30%, în sondajele interne; dacă am avea noi ca partid atât, la alegerile parlamentare, ar fi extraordinar

Prezent astăzi, la RFI, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran a declarat că Nicolae Ciucă a fost un premier echilibrat, care s-a ținut departe de scandaluri și care trebuie să rămână președintele partidului și după rotativa guvernamentală. Asta cu atât mai mult cu cât primul-ministru liberal are o cotă de încredere spre 30%, în sondajele interne, potrivit senatorului de Dâmbovița, ceea ce nu are cum „influența în rău partidul”.

Nicolae Ciucă a fost un premier echilibrat, care a venit cu niște măsuri constant spre echilibrarea economică și socială. El a evitat conflictele, care sunt veșnice în politică, după cum știți, a reușit să țină un echilibru în alianță. Eu cred că din contră, s-ar putea să-l avantajeze. Din sondaje, din sondajele noastre, Nicolae Ciucă nu stă deloc rău, așa că nu văd cu ce ar influența în rău partidul. Din contră, dacă am avea scorul pe care îl are Nicolae Ciucă în sondaje la alegeri, va fi foarte bine (…) Sunt sondaje interne, unele sunt și oficial prezentate, Ciucă este între 27% și 30%. Deci dacă am avea noi 27%-30% la alegerile parlamentare, ar fi extraordinar. Ca încredere, mă refer la încredere”, a precizat Guran la RFI.

Senatorul s-a arătat mulțumit și de actualul scor al partidului, spunând că este unul bun, dupăaproape patru ani de guvernare.

„Ultimele sondaje ne aduc la 21%-22%. Am avut momente în care am coborît sub 20 destul de binișor, anul trecut, când au fost problemele acelea la noi în partid, s-au tot schimbat conducătorii și au fost frământările în partid, coborâsem destul de mult. Ei, în momentul de față, am ajuns la 21%-22%, ceea ce înseamnă că pentru un partid aflat la guvernare de aproape patru ani de zile, eu vă spun că nu este rău.”

AUTOR: F.S.