You are currently viewing Constantin Ana, primar Pucioasa: trebuie să ne raportăm la oamenii mari ai României, conștienți că aceștia trebuie să ne fie modele, nu ceea ce se întâmplă astăzi, în societatea românească, tot mai diluată

Constantin Ana, primar Pucioasa: trebuie să ne raportăm la oamenii mari ai României, conștienți că aceștia trebuie să ne fie modele, nu ceea ce se întâmplă astăzi, în societatea românească, tot mai diluată

Absolvent al Colegiului Național „Nicolae Titulescu”, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a luat cuvântul, astăzi, în deschiderea conferinței susținută de fostul premier al României, Adrian Năstase, la unitatea de învățământ dâmbovițeană. Cu acest prilej, edilul și-a exprimat temerile privind viitorul învățământului românesc și a lipsei de repere, subliniind că pesronalități ca cea a diplomatului al cărui nume îl poartă colegiul din Pucioasa, ar trebui să fie un model pentru noi toți.

„Din 2016, de când am preluat conducerea orașului Pucioasa, eu și echipa mea am căutat răspunsuri la întrebări, am căutat răspunsuri la problemele orașului. Iar una dintre întrebările cele mai importante, pe care o puneam cel mai des era „Încotro se duce educația în Pucioasa”. Și pentru că avem un principiu, vrem întâi să oferim și apoi să cerem, ne-am apucat să investim, în școlile din oraș, în colegiu, în liceul tehnologic, în grădinițe.Toate instituțiile de învățământ din oraș cred că sunt, astăzi, într-o stare foarte bună, sau vor fi, la finalizarea proiectelor, în această toamnă, instituții de top. Cred că ați văzut astăzi că aici avem o școală la nivel european, din toate punctele de vedere. Mergând mai departe de investiții, spre fondul problemei, am realizat că, pe lângă această infrastructură, avem nevoie de mai mult, avem nevoie de cadre didactice competente și, slavă domnului avem, și mai avem nevie de ceva, avem nevoie de repere. Și poate că ar trebui ca numele ăsta pe care-l rostim zi de zi și atât de ușor, Nicolae Titulescu, să fie un reper, pentru noi toți (…) chiar trebuie să ne raportăm la asemenea personalități, la oamenii mari ai României fiind conștienți că aceștia sunt cei care trebuie să ne fie modele, nu ceea ce se întâmplă astăzi, în societatea românească, care este din ce în ce mai diluată”, a precizat Constantin Ana, adăugând că evenimentul de astăzi este „un moment istoric”, pentru colegiul național dâmbovițean.

Reamintim că fostul premier, Adrian Năstase, a fost prezent, astăzi, în orașul dâmbovițean, unde a susținut conferința cu tema ”Lecțiile lui Nicolae Titulescu”.

AUTOR: F.S.