You are currently viewing 64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște vor beneficia de un sistem modern de iluminat public

64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște vor beneficia de un sistem modern de iluminat public

Continuă veștile bune, pentru târgovișteni. Primarul municipiului, Cristian Stan, anunță, la început de săptămână, accesarea unei noi finanțări nerambursabile, care se va materializa într-un sistem nou și modern de iluminat public pentru 64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște.

„Cu o valoare de 5.000.000 lei, investiția vizează în principal scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public cu aproximativ 60%.
Lungimea rețelei modernizate în cadrul proiectului este de 55685 m și se propune instalarea unui număr de 1805 aparate de iluminat cu LED, integrate într-un sistem de telegestiune beneficiind de comunicație wireless la nivel de aparat de iluminat.

Suma necesară a fost obținută în cadrul axei ”Iluminat Public – Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, Primăria Târgoviște accesând banii într-un timp record, în contextul în care sumele alocate la nivel național au fost epuizate în numai 7 minute!

Discutăm despre cel de-al doilea proiect major de modernizare a iluminatului public din ultimii 2 ani, după ce Primăria Tărgoviște a implementat investiția cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”, proiect european cu o valoare de peste 20.000.000 lei”, precizează Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

AUTOR: F.S.