You are currently viewing Prefect Dâmbovița: Jandarmeria Română rămâne un pilon de susținere al instituțiilor statului român și un prieten de încredere al fiecărui cetățean

Prefect Dâmbovița: Jandarmeria Română rămâne un pilon de susținere al instituțiilor statului român și un prieten de încredere al fiecărui cetățean

Ziua Jandarmeriei Române este serbată anual pe 3 aprilie, amintind data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Jandarmii dâmbovițeni au fost sărbătoriți, astăzi, în cadrul unei ședințe omagiale, la care a participat și Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, care le-a adresat un mesaj de recunoștință celor care zi de zi sunt la datorie, pentru siguranța comunității.

„Meseria pe care o aveți este una care vă obligă la multe sacrificii și eforturi. Uniforma pe care o purtați este dovada istorică a rolului pe care l-a avut instituția jandarmeriei în construirea statului român modern, în consolidarea democrației și, mai mult decât atât, în asigurarea securității și ordinii publice.

Astăzi, jandarmii sunt alături de noi nu doar în efortul celorlalte instituții din cadrul MAI care au obligația să apere ordinea şi liniştea publică, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, proprietatea publică şi privată, să prevină şi să descopere infracţiuni şi alte încălcări ale legilor, să contribuie la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism, ci și în momente mult mai dificile din comunitățile noastre. Ultimii ani ne-au demonstrat că împreună putem fi mai puternici decât orice criză sanitară, umanitară sau dezastru natural.

Nu uităm cum v-ați mobilizat la fiecare eveniment public din ultimii ani, fie că vorbim de activități sportive sau alte acțiuni culturale sau religioase. Ați fost un exemplu și în perioada de pandemie și în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și ați dat o mână de ajutor oamenilor care fugeau din fața războiului. Sunteți parte din cele mai importante organizații internaționale de profil și ne faceți mândri de fiecare dată, oriunde vă prezentați.

Am remarcat, din desfășurarea activităților dumneavoastră, că ați dezvoltat o paradigmă a ordinii publice care se fundamentează pe anticipare și prevenție, pe informare, pe deschidere către cetățeni, cărora le întăriți sentimentul de securitate.
Salut, cu această ocazie, activitățile pe care le-ați desfășurat în zilele precedente, cu părinți, cadre didactice, liceeni, școlari și preșcolari. Ați reușit să îi familiarizați cu privire la rolul, atribuțiile și misiunile jandarmilor.
De Ziua Jandarmeriei, suntem alături de domniile voastre. Personal, am o colaborare excelentă cu instituția dumneavoastră. Ne-ați fost alături ori de câte ori s-a impus. Fie că vorbim de inundații, incendii, sau alte situații de urgență, ați răspuns de fiecare dată „Prezent la datorie” și ați respectat jurământul depus.

Astăzi, vă reconfirm, că și Instituția Prefectului Dâmbovița este alături de dumneavoastră, așa cum a fost de fiecare dată când ați avut nevoie. Cred că profesia de jandarm trebuie să rămână una stabilă și predictibilă, atât la nivel de remunerație, cât și a drepturilor care vi se cuvin de drept. Jandarmeria Română rămâne un pilon de susținere al instituțiilor statului român și un prieten de încredere al fiecărui cetățean.

Urez personalului Jandarmeriei Române putere de muncă, exigență cumpănită și răbdare în cea mai importantă misiune: aceea de a contribui neobosit la asigurarea climatului de ordine publică prin reacţia fermă şi rapidă în prevenirea şi combaterea oricărui fenomen ce ar putea genera ameninţări la adresa cetăţenilor.

La Mulți Ani și vă mulțumim pentru tot ce faceți zi de zi!”, transmite prefectul, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.