You are currently viewing Primarul Sectorului 2, audiat la Poliţie, ca martor, într-un dosar privind recepția unui bloc nou de locuințe

Primarul Sectorului 2, audiat la Poliţie, ca martor, într-un dosar privind recepția unui bloc nou de locuințe

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), a fost audiat ca martor, luni, într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe, cu un etaj în plus față de autorizația de construire, potrivit G4Media.ro.

Este vorba de un bloc construit în strada Sachelarie Visarion, nr. 55, Sector 2.

Comisia de recepție, formată din beneficiarul imobilului nou construit în calitate de președinte și reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Primăriei Sectorului 2 București, ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației emise.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului și a unor suprafețe mai mari decât cele prevăzute în autorizația de construire: un etaj în plus și o suprafață mai mare a apartamentelor.

Poliția a anunțat că se fac zece percheziții în acest dosar în București și în județele Ilfov și Dâmbovița:

La data de 10 aprilie 2023 polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

La ieșirea de la audierea de la Secția de Poliție nr 8, primarul Radu Mihaiu a declarat este vorba despre o anchetă penală privind intabularea unui bloc nou:

„E o anchetă penală în curs. Eu colaborez cu tot ce se poate. E o autorizatie de construire emisă în mandatul anterior, cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. Înregistrarea la cadastru e diferită față de certificatul de edificare.

Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal a fost semnat de către o persoană din primărie, un inspector din cadrul primăriei. Eu nu am fost să văd construcția. Cu acel certificat proprietarul poate merge către cadastru să-și intabuleze clădirea.”

EDITOR: I.F.A.

Înapoi la site