You are currently viewing Acesta este ultimul weekend din sezon în care se va mai putea schia, oficial, în Poiana Brașov

Acesta este ultimul weekend din sezon în care se va mai putea schia, oficial, în Poiana Brașov

Primăria Brașov a anunțat că acesta va fi ultimul weekend din sezon în care se va mai putea schia, oficial, în stațiunea montană Poiana Brașov. Zăpada încă este bună, dar urmează căldură și ploi.

Primăria Brașov spune că iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de zăpada din partea superioară a masivului Postăvarul până în data de 23 aprilie, dată la care se încheie oficial sezonul de schi 2022 – 2023.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile pentru schi – temperaturi pozitive și ploaie – acest weekend este ultimul în care se va putea schia în Poiana Brașov, în sezonul 2022-2023. Încă sunt condiții bune pe pârtiile din partea superioară – se poate coborî până la Scaunul de 6. Se schiază pe pârtiile Doamnei, Ruia, Drumul Roșu și Lupului. Coborârea, însă, de la bazele acestor pârtii se face cu telegondola”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Schiorii trebuie să țină, însă, seama de faptul că, în această perioadă, consistența zăpezii nu este aceeași ca în plină iarnă. Aceasta diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor.

Din acest motiv, Serviciul Salvamont recomandă să schiați cu viteză redusă și să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite, să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

De remarcat că, în această perioadă, și tarifele pentru transportul pe cablu sunt reduse față de perioada vârfului de sezon, astfel că vă vor fi luate mai puține puncte de pe cartelă pentru fiecare urcare sau coborâre.

Editor: I.F.A.