You are currently viewing Școli din Dâmbovița și alte 4 județe s-au înscris la Festivalul Național de Teatru Școlar „Niște Țărani”

Școli din Dâmbovița și alte 4 județe s-au înscris la Festivalul Național de Teatru Școlar „Niște Țărani”

Școli din Dâmbovița, Olt, Argeș, Gorj și Teleorman s-au înscris la Festival Național de Teatru Școlar ”Niște Țărani”, ajuns, anul acesta la a 15-a ediție. Evenimentul va avea loc pe 20 mai, la Liceul Tehnologic din Vălenii de Olt. Doritorii, elevi din clasele I-XII, se pot inscrie, individual sau cu trupa, pana pe data de 10 mai, iar regulamentul de desfasurare și fisa de inscriere pot fi descarcate de pe site-ul festivalnistetarani.ro.
Din 2006, comuna Văleni este situată pe harta culturală a ţării prin organizarea Festivalului în cadrul căruia mici actori cu mare talent actoricesc sunt jurizaţi, încurajați și sfătuiți de mari nume ale teatrului și filmului românesc. Acest proiect educaţional iși propune unirea într-o competiţie cultural – artistică a iubitorilor de teatru din școlile României și are ca premiu Opinca de Aur.
Tema festivalului este: „Tăranul român – stâlpul de boltă al neamului nostru”. Festivalul se va desfăşura pe două sectiuni – Trupe si Monolog – fiecare dintre acestea cuprinzând trei categori:
1. Învătământ primar (clasele I- IV) 2 Învăţământ gimnazial (clasele V-VIII) 3 Învăţământ liceal (clasele IX – XIT). Se vor acorda: marele premiu si trofeu, premii pe sectiuni si categori de învățământ, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină si premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.
AUTOR: F.S.