You are currently viewing Autogara de pe Calea Ialomiței, realizată în proporție de peste 95%

Autogara de pe Calea Ialomiței, realizată în proporție de peste 95%

Conducerea primăriei Târgoviște a susținut, astăzi, o conferință de presă la noul depou construit în municipiul dâmbovițean, ultima înainte de inaugurare, după cum a precizat primarul Cristian Stan. Obiectivul, aflat foarte aproape de finalizare, a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional. De fapt, aceasta este singura autogară publică construită în municipiul Târgoviște, după revoluție și singura din România realizată prin POR, a subliniat edilul dâmbovițean, în cadrul conferinței de presă.

„Va fi foarte utilă, cu facilități deosebite și pentru călători și pentru transportatorul municipiului Târgoviște, pentru că aici va fi și sediul transportatorului, cu precizarea că, în fară de această investiție, mai avem încă două complementare: construirea a încă două autogări, una pe șoseaua Găești și una pe Bulevardul Unirii, toate investițiile urmând să fie finalizate în acest an”, a precizat Cristian Stan.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, iar, pe lângă depoul de pe strada Calea Ialomiței, sunt construite 3 stații de capăt de traseu și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

În afara proiectului amintit, în ultimii ani, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care beneficiază de locuri de parcare în noul depou, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

AUTOR: F.S.

 

 

 

 

 

AUTOR: F.S.