You are currently viewing Filmul de debut al lui Nae Caranfil, „E pericoloso sporgesi”, din nou în cinematografe

Filmul de debut al lui Nae Caranfil, „E pericoloso sporgesi”, din nou în cinematografe

Producţia „E pericoloso sporgesi„, filmul de debut al regizorului Nae Caranfil, va rula din nou în cinematografele din toată ţara, la 30 de ani de la premieră. Lungmetrajul va putea fi urmărit pe marele ecran în variantă restaurată digital începând cu 19 mai, potrivit News.ro.

Filmul, care a deschis o nouă epocă în cinematografia autohtonă, este compus din trei părţi care narează aceeaşi poveste din punctul de vedere a trei personaje diferite: o studentă, un soldat şi un actor de teatru. Acţiunea se petrece într-un oraş de provincie din România, la începutul anilor ’80. Destinele celor trei se lovesc, schimbând ideile fiecăruia despre carieră, politică şi dragoste.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii George Alexandru, Marius Florea Vizante sau Magda Catone. Regia şi scenariul sunt semnate de Nae Caranfil. „E pericoloso sporgersi” a câştigat Premiul criticii la Festivalul Internaţional de Film de la Montpellier, Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Bratislava sau Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la La Baule.

Editor: I.F.A.