You are currently viewing Vești bune din partea președintelui CJD, privind Stațiunea Padina – Peștera

Vești bune din partea președintelui CJD, privind Stațiunea Padina – Peștera

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia organizează, la această oră, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, o ședință de lucru pentru prezentarea oportunităților de finanțare din Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Evenimentul are loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița și se adresează autorităților publice locale, fiind invitați să participe reprezentanți din cadrul CJD și ai primăriilor din județul Dâmbovița. În deschidere președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre câteva investiții importante, pe care administrația județeană le pregătește și le va depune în perioada imediat următoare. Valoarea totală a acestora depășește 200 de milioane de Euro.

„În perioada următoare, în acest program 2021 – 2027, Consiliul Județean Dâmbovița va depune pe toate axele de finanțare pe care este eligibil, în primul rând două proiecte pe drumuri județene cu o valoare de aproximativ 130 de milioane de Euro, la unul suntem deja în fază de achiziție publică pentru execuție, Târgoviște – Pucioasa – Ocnița – Gura Ocniței – Adânca, până la Cornești, sunt 72 de km în 24 de localități și, nu în ultimul rând, studiul de fezabilitate este gata, iar până la sfârșitul anului, vom finaliza proiectul tehnic și vom depune la finanțare și vom scoate la licitație execuția unui drum important din județ, modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni, până în Stațiunea de interes național Padina – Peștera, drumul vechi cum îl cunoaștem și cred că este necesar pentru a dezvolta stațiunea turistică.

Tot legat de stațiune, vă dau o veste, pe 29 mai, în ultima săptămână a acestei luni, vom avea ultima dezbatere, pentru aprobarea PUZ-ului Stațiunii de interes național. În perioada următoare, vom trimite către toate instituțiile avizatoare PUZ-ul aprobat, urmând ca până la sfârșitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de consiliu județean. În plus, CJD, are astăzi în faza de achiziție publică domeniul schiabil Cocora, în primă fază vrem să realizăm două pârtii de schi, prin Programul Operațional Regional, iar anul viitor, după aprobarea PUZ-ului, vom scoate la licitație efectiv aceste pârtii pe care le așteptăm cu toții și vorbim de vreo 30 și ceva de ani de ele.

Tot legat de turism, vom moderniza și reabilita și Tabăra Căprioara, aflată în subordinea CJD, iar apoi vom realiza extinderea proiectului care a vizat o primă modernizare la Curtea Domnească și avem și un proiect important privind regularizarea Râului Ialomița, în care ne vom asocia cu unitățile administrativ-teritoriale limitrofe orașului Târgoviște”, a precizat președintele CJD.

AUTOR: F.S.