You are currently viewing Directorul general al Nuclearelectrica: Suntem mândri că România va fi a doua ţară după SUA şi prima din Europa care va dezvolta o centrală NuScale VOYGRTM cu reactoare modulare mici

Directorul general al Nuclearelectrica: Suntem mândri că România va fi a doua ţară după SUA şi prima din Europa care va dezvolta o centrală NuScale VOYGRTM cu reactoare modulare mici

SN Nuclearelectrica SA salută anunţul privind finanţarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) din România, făcut la reuniunea G7, acesta fiind un exemplu de cooperare internaţională pentru implementarea la scară largă a proiectelor energetice cu impact în siguranţa energetică şi reducerea amprentei de carbon, potrivit directorului general al companiei, Cosmin Ghiţă, relatază Agerpres.

Nuclearelectrica salută intenţia de finanţare anunţată în cadrul G7, un exemplu de cooperare internaţională pentru implementarea la scară largă a proiectelor energetice cu impact în siguranţa energetică şi reducerea amprentei de carbon. Suntem mândri să poziţionăm România pe harta strategică de dezvoltare a proiectelor energetice nucleare. Este un merit pe care România şi l-a câştigat prin cei peste 26 ani de operare în siguranţă, la cele mai înalte standarde de excelentă a centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă, prin cei peste 50 ani de dezvoltare a industriei nucleare din România, prin rigurozitatea reglementatorului CNCAN, prin excelentă în pregătire în inginerie şi operare nucleară a sistemului de învăţământ românesc, şi prin leadership-ul întregii echipe Nuclearelectrica. Suntem mândri că România va fi a doua ţară după SUA şi prima din Europa care va dezvolta o centrală NuScale VOYGRTM cu reactoare modulare mici şi că proiectul nostru a câştigat încrederea şi susţinerea celor mai importante instituţii financiare din lume, precum şi a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi a Guvernului american, şi a partenerilor din Japonia, Republica Coreea şi Emiratele Arabe Unite”, a declarat Cosmin Ghiţă, conform unui comunicat remis AGERPRES, de către Nuclearelectrica.

La rândul său, Teofil Mureşan, CEO E-Infra, a subliniat că este încrezător că proiectul va fi livrat, alături de partenerii americani şi români, în termenul propus.

Suntem mândri că Nova Power & Gas, companie a Grupului E-INFRA, este parte într-un proiect atât de important cum este cel de la Doiceşti-România, un proiect de înlocuire a unei centrale vechi pe cărbune cu cea mai modernă tehnologie în domeniul centralelor nucleare – Small Modular Reactors (SMR). Suntem foarte bucuroşi de anunţul făcut azi de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în cadrul Summit-ului G7, cu privire la proiectul SMR de la Doiceşti”, a spus Mureşan.

Editor: I.F.A.