You are currently viewing SARM participă astăzi, la Astrofest 2023. Cei prezenți vor putea admira în această seară planeta Venus, stele și roiuri de stele

SARM participă astăzi, la Astrofest 2023. Cei prezenți vor putea admira în această seară planeta Venus, stele și roiuri de stele

Societatea Astronomică Română de Meteori este prezentă, astăzi, la Astrofest 2023, un eveniment public organizat de revista Știință & Tehnică sâmbătă 20 mai în parcul Crângași din București. Acesta este cel mai mare festival de știință, astronomie și explorare a spațiului din România.

„La standul Societății Astronomice Române de Meteori – SARM veți avea ocazia (poate pentru prima dată în viață) să țineți în mână un meteorit dintre cei expuși la stand, veți putea participa la atelierul de orientare pe boltă folosind harta cerului și planisfera, veți putea răsfoi cele mai noi apariții din publicațiile de astronomie și veți afla cum puteți participa la taberele și școlile de vară pe care le vom organiza anul acesta. În timpul zilei vom avea un telescop cu filtru adecvat pentru a privi Soarele, iar seara vom privi planeta Venus, stele și roiuri de stele.
Și mai sunt și alte surprize pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri”, transmite președintele SARM, dâmbovițeanul Valentin Grigore.

Programul serii la SATROFEST este următorul:

  • Ora 19.00: Întâlnire cu Dumitru Prunariu
    • Conferință: De la telescopul James Webb, la programul Artemis;
  • Ora 20.00: Sesiune de autografe;
  • Ora 20.30: Concert Fără Zahăr.

AUTOR: F.S.