You are currently viewing Ionel Petre: Imaginii disperării cadrelor didactice i se opune viziunea unui Guvern pentru care investiția în viitorul Românilor este inutilă

Ionel Petre: Imaginii disperării cadrelor didactice i se opune viziunea unui Guvern pentru care investiția în viitorul Românilor este inutilă

Astăzi a fost prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România, după 18 ani. Părinții sunt îngrijorați, cadrele didactice așteaptă, deocamdată fără rezultat, semnale pozitive, iar guvernanții nu vin cu nimic acceptabil, la masa negocierilor, asta în timp ce examenele naționale bag la ușă. În acest context, proiectul „România educată” se transformă tot mai mult în „România eșuată”, subliniază politicianul Ionel Petre.

Imaginii disperării cadrelor didactice i se opune viziunea unui Guvern pentru care investiția în viitorul Românilor este inutilă.
Și atunci, dar și acum, profesorii cer recunoașterea în mod real al rolului învățământului pentru viitorul României.
Dacă acum aproape decenii se negocia pentru alocarea a 4-6% din PIB pentru educație, iată-ne acum în ce logică ne-au încadrat guvernanții prin buget: 2,1% din PIB pentru educație deși legea spune altceva.
Nu poți avea performanță fără bani, cu salarii de 2700 de lei, din care un profesor trebuie să plătească facturi, taxe ale cursurilor de formare, cărți, rate la bănci etc.
Nu poți avea performantă cu investiții aproape exclusiv în școli din marile orașe, bazându-te pe fondul clasei și oameni de bine care mai renovează câte un colț de clasă.
Ipocrizia politicienilor este fără margini.
Exemplul cel mai evident este al președintelului Iohannis și al ministrului Educației, fosta sa consilieră, Ligia Deca. Proiectul lor “România Educată” propune în fapt o “Românie eșuată”, scrie seceratrul general al Partidului Republican din România.

În toate școlile din România, luni la ora 8 începe greva generală din Învățământ, prima de acest fel din ultimii 18 ani. Ce sunt comitetele de grevă din fiecare unitate de învățământ

AUTOR: F.S.