You are currently viewing Uniunea Județeană Sanitas Dambovița a pichetat, astăzi, Ministerul Sănătății, alături de colegii din țară

Uniunea Județeană Sanitas Dambovița a pichetat, astăzi, Ministerul Sănătății, alături de colegii din țară

Crește tensiunea sindicală, în România. După profesori, și cadrele didactice se pregătesc de grevă generală. Reprezentanții Sanitas, la care s-au alăturat și sindicaliștii dâmbovițeni, au pichetat, astăzi, Ministerului Sănătăţii, trăgând un nou semnal de alarmă asupra situațiai din sănătate. În cazul în care nu vor găsi înțelegere pentru problemele lor, cadrele medicale anunță că, în data de 8 iunie vor organiza o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar, în ultimă instanță, vor declanșa greva generală pe 15 iunie.

Printre revendicările Federaţiei SANITAS se află modificarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate şi Asistenţă socială, iar bugetele instituţiilor din cele două sisteme să nu fie afectate.

Sindicaliştii din Sănătate solicită, de asemenea, punerea imediată în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate şi cel de Asistenţă socială, acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor şi calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată.

Totodată, aceştia cer calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual şi finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din Sănătate şi Asistenţă Socială.

De asemenea, se mai solicită reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate, finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă în Sănătate şi Asistenţă Socială, precum şi stoparea destructurării reţelei medicale proprii a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

AUTOR: F.S.