You are currently viewing Titus Corlățean, la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizată la Riga

Titus Corlățean, la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizată la Riga

Președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Titus Corlățean, participă în această perioadă, la reuniunea conducerii (Biroul) Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizată la Riga de noua Președinție semestrială a Consiliului Europei, exercitată de Letonia. Temele principale sunt legate de punerea în practică a deciziilor recente ale celui de-al IV-lea Summit al Consiliului Europei de la Rejkyavik, anunță senatorul de Dâmbovița.

„La o populație de 2 200 000 locuitori, Saeima este un parlament unicameral, cu 100 parlamentari. Prin comparație, parlamentele Republicii Moldova și Estoniei, de asemenea unicamerale, au…101 deputați, cifră impară, care le scutește, în principiu, de un rezultat egal la vot, care ar da dureri de cap decidenților.
Mâine ne vom întâlni la Parlament cu Președintele Saeima și respectiv cu ministrul de externe, Edgar Rinkevics, fostul meu coleg și omolog din perioada 2012-2014, încă deținător al portofoliului Externelor după atâția ani…Mai mult decât atât, săptămâna viitoare va candida la funcția de Președinte al Letoniei, la alegerile ce vor avea loc în Parlament, în cadrul sistemului parlamentar pe care letonii îl au în vigoare în țară lor. Cu mari șanse de a fi ales”, scrie Corlățean pe pagina sa de socializare.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text

AUTOR: F.S.