You are currently viewing Virgil Guran, PNL: A luat prea mare amploare AUR-ul, nu-mi vine să cred că atâția oameni merg spre latura asta extremistă

Virgil Guran, PNL: A luat prea mare amploare AUR-ul, nu-mi vine să cred că atâția oameni merg spre latura asta extremistă

O formațiune politică de care mulți români nu auziseră până la ultimele alegeri pune acum pe gânduri partidele aflate la guvernare și readuce în atenție concepte precum naționalismul și extremismul. Prezent, astăzi, la Târgoviște, la conferința de presă a PNL Dâmbovița, senatorul liberal, Virgil Guran, s-a declarat uimit de avântul luat de tânărul partid, recunoscând că acesta poate avea legătură cu o eroare de tactică a principalelor forțe politice din România.

N-am nimic cu AUR ca formațiune, am cu anumiți oameni de la ei care, sincer să fiu, dacă unii cred că se poate conduce o țară prin scandal, prin dat cu bățul în demnitari (…) cu astfel de oameni vom putea conduce o țară? Niciodată, credeți-mă. A luat prea mare amploare AUR-ul, poate este și o greșeală de tactică a noastră, de la PNl, de la PSD, nu știu, dar nu-mi vine să cred că atâția oameni merg spre latura asta extremistă și că atâția români pot să creadă că se poate conduce în scandal o țară”.

Președintele PNL Dâmbovița a mai precizat că nu-și pune totuși problema că, la nivelul județului, AUR va obține un scor bun, apreciind că tot PSD-ul va rămâne principalul adversar politic, pe plan local.

„În Dâmbovița, după părerea mea, însă, AUR-ul nu va avea o mare valoare de piață, vor lua voturi doar de la oameni nemulțumiți, dar nu printr-o organizare bună, prin ceva desosebit și atunci adversarul nostru în Dâmbovița va fi PSD-ul, așa cum pentru ei noi vom fi adversarii. Va fi o bătălie elegantă (…) Din punctul meu de vedere, întotdeauna va trebui să existe o competiție între stânga și dreapta. Atâta timp cât le tot amestecăm, de multe ori, vedeți, noi venim cu idei de stânga, ei vin cu idei de dreapta, dar, una peste alta, în momentul de față este singura soluție”, a declarat Guran, la conferința de presă a PNL Dâmbovița, de astăzi.

 

AUTOR: F.S.