You are currently viewing Elevi și profesori de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, în vizită la obiective turistice importante din Dâmbovița

Elevi și profesori de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, în vizită la obiective turistice importante din Dâmbovița

Sâmbătă, 20.05.2023, elevi și profesori de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, a fost organizată a treia excursie Rose, activitatea proiectată a avut ca scop documentarea și dezvoltarea orizontului de cunoaștere al elevilor. Participanții au beneficiat de tururi ghidate, de explicații privind importanța obiectivelor turistice vizitate și de discuții interactive valorificând informațiile dobândite.

Obiective turistice vizitate:

– Complexul Național “Curtea Domnească”, important complex muzeal, ce reprezintă locul unde istoria românilor s-a scris o perioada lungă de timp. Ansamblul cuprinde ruinele Palatului Domnesc, Turnul Chindiei, două lăcașuri de cult, crama și baia domnească.

-Mânastirea Dealu , veche ctitorie domnească din Ţara Românească. În secolul al XVI-lea Manastirea Dealu a fost o importantă necropolă domneasca, în 1879, în noile clădiri ale mânăstirii restaurate, s-a instalat “Școala divizionară de ofiteri”, apoi, la 1890-1891 “Depozitul de arme al armatei”, “Scoala copiilor de trupa”, iar la anul 1912 “Liceul militar Nicolae Filipescu”. Actualele corpuri ale mânăstirii datează din perioada 1953-1959, Biserica Sf. Nicolae rămane singurul corp arhitectural păstrat din ansamblul medieval.

– Muzeul Național al Poliției Române ce adăpostește și conservă bogate colecții de heraldică, uniforme și echipament, documente și obiecte din istoria, de peste un secol și jumătate, a Poliției și Jandarmeriei Române.

– Palatul Brâncovenesc de la Potlogi construit de domnitorul Constantin Brâncoveanu, în anul 1689, îmbină rolul de locuinţă cu cel de reşedinţă domnească, în acord cu gustul şi pretenţiile domneşti. Complexul se întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați este alcătuit din poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, droşcăria, vechea casă boierească și palatul. Alături se află biserica, înălțată tot de voievod, în 1683, pe când era mare spătar.

Activitatea extracurriculara a contribuit la completarea procesului de învăţare, la organizarea raţională şi plăcută a timpului lor liber, la cultivarea dorinţei de a călători,de a cunoaşte, de a şti cât mai mult.

Coordonator de proiect,

prof. Victoria Voicu