You are currently viewing Consiliul Județean Dâmbovița, reunit în ședință festivă, a acordat, astăzi, al doilea titlu de cetățean de onoare al județului

Consiliul Județean Dâmbovița, reunit în ședință festivă, a acordat, astăzi, al doilea titlu de cetățean de onoare al județului

Palatul Brâncovenesc Potlogi a găzduit, astăzi, un moment emoționant, care marchează începutul manifestărilor dedicate Zilelor Județului Dâmbovița. Este vorba despre Ședința Festivă a Consiliului Județean, care i-a avut ca invitați pe: reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviște, președinții celor trei raioane înfrățite cu Dâmbovița, Ștefan Vodă, Căușeni și Ialoveni, prefectul județului, parlamentari de Dâmbovița, reprezentanți ai instituțiilor dâmbovițene.

În cadrul ședinței a fost acordat al doilea titlu de Cetățean de onoare al județului Dâmbovița, după ce anul trecut o primă astfel de distincție a fost conferită Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

Anul acesta, cel căruia i s-a oferit această recunoaștere a fost viceguvernatorul Băncii Naționale a României, dâmbovițeanul Leonardo Badea României, în semn de „recunoaștere a bogatei cariere profesionale și academice, activitate care a contribuit semnificativ la creșterea prestigiului și recunoașterii județului Dâmboviţa”, după cum a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Sunt emoționat și este o onoare pentru mine să fiu prezent aici și să obțin această distincție. Eu sunt doar un cetățean al județului Dâmbovița, care a avut onoarea să se nască în acest județ, să învețe în acest judet, să se formeze profesional aici, alături de oameni deosebiți, oameni importanți, adevărate personalități ale vieții publice. Ca să-l parafrazez pe Seneca, aș putea spune că noi posedăm doar ceea ce dăruim și aceasta este prima lecţie pe care am învățat-o de la oamenii alături de care am lucrat. Am învătat că este o onoare, un privilegiu să-ti pui profesionalismul, știinţa, putința în interesul binelui public. Si am înțeles că, dincolo de toate lucrurile care pot fi comentate, discutate, îmbunătățite, rămâne ceea ce lăsăm in urma noastră. Mă simt recunoscător pentru acest moment”, a declarat Leonardo Badea, care, la rândul său, a oferit Consiliul Județean Dâmbovița o monedă comemorativă emisă de BNR, pentru a marca 300 de ani de la moartea tragică a familiei Brâncoveanu.

Sunt încântat să prezint și eu felicitările mele domnului profesor universitar Leonardo Badea, pentru titlul pe care l-a primit, astăzi. Având în vedere că și eu, anul trecut, am primit acest titlu, mai mult sau mai puțin meritat, dar l-am primit, vreau să precizez și să clarific un lucru. Obiceiul care a devenit tradiție prin hotărârea dumneavoastră este de fapt un principiu de noblețe și de civilizație profund umană, pentru a se arăta recunoștință pentru persoanele care au o anumită responsabilitate și care s-au afirmat în numele instituțiilor pe care le reprezintă. Aș dori să spun că acest titlu se referă de fapt la ceea ce noi reprezentăm, la instituțiile de bază care asigură frumusețe, continuitate și soliditate pentru națiune. Mă refer întâi la Biserica Ortodoxă Română, mama poporului Român, așa cum foarte frumos a definit-o marele poet național Mihai Eminescu, mă refer apoi la Banca Națională a României, care asigură echilibru și stabilitate națională, din punct de vedere financiar și un lucru trebuie să știm cu toți, de BNR depinde chiar prosperitatea noastră, iar domnul viceguvernator reprezintă această instituție fundamentală. Doresc încă o dată să felicit din toată inima pe domnul președinte, Corneliu Ștefan, și întregul Consiliu Județean pentru că toți ați luat inițiativa aceasta originală, frumoasă, de nuanță națională deosebită de a ține un plen al CJD festiv, într-un loc de o splendoare istorică și chiar artistică”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

AUTOR: F.S.