You are currently viewing La doar 14 ani, târgovișteanca Cosmina Dumitrașcu a așezat România pe cel mai înalt loc al podiumului Campionatului European și Mondial de Karate Shito-ryu

La doar 14 ani, târgovișteanca Cosmina Dumitrașcu a așezat România pe cel mai înalt loc al podiumului Campionatului European și Mondial de Karate Shito-ryu

La vârsta la care cei mai mulți copii au ca unică preocupare joaca, o târgovișteancă a pornit pe drumul disciplinei impus de artele marțiale. Așa a început, în 2016, povestea Cosminei Dumitrașcu, cea care, la doar 7 ani, a început să practice karate, stilul shito-ryu la Club Koryo Dragomiresti.

Nu a trecut mult până ce Cosmina a obținut și primele medalii. Astfel, în anul 2018, ea a participat, în Italia, la  Campionatul European, de unde s-a întors cu medalia de aur. În 2022, sportiva din Târgoviște a înregistrat două noi reușite, în Croația, unde a câștigat locul 3, atât la la Campionatul Mondial de Karate Shito-ryu, cât și la Campionatul European.

Anul acesta, tânăra, care ieri a împlinit 14 ani, ne-a făcut din nou mândri, urcând România și județul Dâmbovița pe cea mai înaltă treaptă a podiumului campionatelor mondiale și europene, care au avut loc, la Oradea. Iar dacă la aceste rezultate adăugăm nenumăratele premii obținute la competițiile naționale și județene, avem o imagine aproape completă a unei campioane, care și-a petrecut copilăria muncind, din dragoste pentru sport.

La mulți ani, Cosmina și felicitări! Îți mulțumim!

AUTOR: F.S.